Onderweg de accu opladen

In de App staan jouw reserveringen Je kunt een kwartier voor aanvang van jouw starttijd al de reservering starten. Dat kan alleen op een plek waar je GSM /WiFi verbinding hebt. Klik hiervoor op de button “Actieve reservering”. Je ziet de button “Open auto”. (dit werkt alleen als je Bluetooth aan hebt en binnen 5 meter van de auto staat). De App vraagt of er (nieuwe) schade is aan de auto, zoals deuken en krassen. Is dit niet het geval druk dan op de button “JA”. Is er wel schade dan moet je dit in de App melden. In de App kun je zien welke schades al eerder gemeld zijn. We tonen deze schades in de App totdat ze hersteld zijn. Kom je er niet uit, bel dan met de helpdesk . 030 2271540.

Heb je de auto geopend Trek nu eerst de stekker van de laadkabel uit de auto (lukt dit niet, druk dan nog een keer op openslotje op de App) en sluit het klepje. Wacht tot op de laadpaal de groene V oplicht . Trek nu de stekker uit de laadpaal en berg de kabel op in de kofferbak. (De achterklep is te openen door het kantelen van het VW logo op de achterklep ) Bij problemen, neem contact op met de helpdesk door op het icoontje met de koptelefoon in de app te drukken. (Lukt dit niet bel dan 0854875660 van de helpdesk).

 

 

Nu gaan we rijden

ID display

ID Display

Rijrichtingschakelaar

Rijrichtingschakelaar

ID Display (achter het stuur) geeft de belangrijkste informatie Trap met je rechtervoet het rempedaal in en kies een rijstand met de rijkeuzeschakelaar ( knop rechts aan het ID Display naar voren of naar achteren te kantelen) kies voor D = vooruit, R = achteruit, de parkeerrem zal nu automatisch vrijkomen. Als je nu de voet van het rempedaal haalt en voorzichtig het rechter (gas)pedaal indrukt dan zal de auto langzaam in de gekozen richting gaan rijden.

Auto voor een tussenstop of bij de laadpaal parkeren. Met de voet het rempedaal indrukken . Druk nu op de knop parkeerrem rechts in de rijkeuze schakelaar aan het ID Display. Het rode lampje Parkeerrem in het ID display zal gaan branden. Je kunt nu de auto verlaten. (pas na enkele seconden zullen de display’s en de verlichting doven) Is het een tussenstop, vergeet dan niet de auto met het gesloten slotje op de App af te sluiten . Kom je weer terug bij de auto, dan kun je de auto weer ontgrendelen met het open slotje. Je kunt nu weer instappen en verder rijden. 

Auto weer aan de laadpaal zetten Neem de kabel uit de kofferbak en steek de grootste stekker in het laadcontact achter het klepje rechtsachter op de auto (het klepje is te openen door er linksboven op te drukken). Houd het laadpasje (of de laadbutton) tegen de laadpaal. Het licht springt op een groene V. Sluit de kabel aan. Je ziet nu het groen naar blauw verspringen, wat betekent dat de auto wordt geladen. (de blauwe batterij betekent maximale lading, de blauwe zandloper is druppellading) Dit is nu ook te zien op het ID display in de auto. Hierin wordt de resterende laadtijd aangegeven.

Leg het laadpasje weer in het dashboardkastje van de auto. Sluit de deuren en kofferbak, en check of je al je spullen bij je hebt. Sluit nu de auto af door op het gesloten slotje te drukken in de App. Stel vast of de auto echt op slot is. Laat de auto nooit geopend achter. Bij problemen, neem contact op met de helpdesk. (Lukt dit niet bel dan 085 4875660 van de helpdesk).

 Je moet nu nog de reservering beëindigen. Dit kan alleen als je Internet (GSM) bereik hebt. Na het succesvol beëindigen verdwijnt de reservering uit je scherm. Gebeurt dit niet, neem dan contact op met de helpdesk in de App. (Lukt dit niet bel dan 085 4875660 van de helpdesk).

Gebruik groot scherm (Display Infotainmentsysteem). Naast de belangrijkste opties om te kunnen rijden, heeft deze auto heel veel mogelijkheden die te bedienen zijn via het grote scherm (Display). Om dit hier allemaal te omschrijven is helaas niet te doen!

Het eenvoudigste is om op één van de drie tiptoetsen onder het scherm te drukken.

Temperatuurregeling Hulp opties Rijmodes.

In die schermen zijn dan weer verschillende keuzes te maken. Door op rondje met het kruis links in het scherm te drukken kom je weer in het startscherm. Je kunt ook swipen door verschillende schermen .

Meest gestelde vraag is: Hoe schakel ik de Lane Assist uit? De optie lane Assist (systeem probeert je binnen de markering op de weg te houden) zal na handmatig uitschakelen, bij iedere nieuwe rit automatisch weer actief worden. De Lane Assist uitschakelen doe je als volgt : Druk op de toets Assist onderste het grote scherm . Druk op het onderst blauwe balkje (wegmarkering). Nu verschijnt een scherm met de vraag of je Lane Assist wilt uitschakelen. Doe dit door er op te drukken. Ga nu terug naar het hoofdscherm door op het rondje met het kruis er in links op het scherm te drukken.

Gewoon alles uitproberen dus.

Een initiatief van

Dorpsbelangen Eenum | Dorpsbelangen Garrelsweer | Dorpsbelangen Garsthuizen/Startenhuizen | Dorpsbelangen Huizinge | Energiecoöperatie LOPEC | Zorgcoöperatie Loppersum | Dorpsbelangen Loppersum | Gemeente Eemsdelta | Dorpsbelangen Middelstum | Energiecoöperatie Middelstroom | Dorpscoöperatie Middelsoam | Dorpsbelangen Oosterwijtwerd | Dorpsbelangen Stedum | Energiecoöperatie StEC | Dorpsbelangen `t Zandt | Dorpsbelangen Toornwerd | Dorpsbelangen Westerwijtwerd | Dorpsbelangen Westeremden | Dorpsbelangen Wirdum | Dorpsbelangen Zeerijp | Energiecoöperatie Zonnedorpen

logo Nationaal Programma Groningen
logo Eemsdelta