Renault ZOE

Renault ZOE   model 2019 (staan in  Loppersum, Stedum en Middelstum)         

In de app staan jouw reserveringen

 Je kunt een kwartier voor aanvang van jouw starttijd al de reservering starten. Dat kan alleen op een plek waar je GSM /WiFi verbinding hebt.  Klik op de knop “reservering starten”. Je ziet nu in het landkaartje  de melding “digitale sleutel aanwezig”. Zie je dat niet verschijnen, neem dan contact op met de helpdesk van de app. Klik daarvoor op het icoon met de koptelefoon.

Loop naar de auto.
De app vraagt of er (nieuwe) schade is aan de auto, zoals deuken en krassen. Dit moet je dan met behulp van de app melden. In de app kun je zien welke schades al eerder gemeld zijn. We tonen deze schades in de app totdat ze hersteld zijn.

Heb je de auto geopend,
Druk dan op het knopje open stekker laadklep (meest linkse knopje  onder en achter het stuur). Trek de laadstekker uit de auto , druk de beschermkap over het laadcontact en sluit de klep. Het lampje op de laadpaal zal nu ongeveer 15 sec. van blauw naar een groene V verspringen. Nu kun je ook de stekker uit de laadpaal trekken en opbergen in de kofferbak. Bij problemen neem contact op met de helpdesk  door op het icoontje met de koptelefoon in de app te drukken

Dan gaan we rijden,
De versnellingspook moet in de P stand staan.  Zet je rechter voet op het rempedaal .  Druk op de start/stop knop rechts achter het stuur, zo activeer je het systeem. Zet de versnellingshandel nu in de gewenste rijstand (R= achteruit, D = vooruit  en N = neutraal  of de vrijloop)  Los de parkeerrem.  Als je nu je voet van het rempedaal haalt, zal de auto langzaam in de gekozen richting gaan rijden.  Door het rechter pedaal te bedienen verhoog je de snelheid.  Dit is voldoende om te kunnen rijden. Links in het Display achter het stuur zie je wat je actieradius nog is.  Op de linker handel achter het stuur zitten de belangrijkste verlichtingfuncties. Zet deze bij voorkeur op “auto”, dan schakelt de verlichting zichzelf in of uit. De rechter handel  is voor de ruitenwissers.  Natuurlijk heeft ook deze auto vele (digitale) functies. Die zijn te uitgebreid om hier allemaal uit te legeggen.  Gewoon  proberen dus.

Auto voor een tussenstop of bij de laadpaal parkeren.                                                                                                                                  Met de voet op het rempedaal, de versnellingspook in de P stand zetten.  Trek de handrem aan en druk op de knop “start/stop”.  Het systeem zal nu voor een groot deel worden uitgeschakeld. Pas als je de bestuurdersdeur opent  zal ook de radio enz. uit gaan. Is het een tussenstop, vergeet dan niet om alle deuren en de kofferbak goed te sluiten en vergrendel de auto met het  slotje in de App.

Auto weer aan de laadpaal zetten.
Druk op het knopje open laadklep. (meest linkse knopje links  onder,  achter het stuur). Neem het laadpasje mee en pak  de laadkabel  uit de kofferbak . Ga met de kabel naar de klep voor op de auto achter het Renault embleem. Verwijder eerst de beschermkap van het laadcontact. Steek de grootste stekker van de laadkabel in het laadcontact. Houd het laadpasje tegen de laadpaal. Nu licht de groene V op. Sluit de kabel aan op de laadpaal (deze goed aanduwen.) Je ziet nu  groen naar blauw  verspringen, wat betekent dat de auto wordt geladen.  Sluit de deuren en kofferbak. Vergrendel nu de auto  door op het gesloten slotje te drukken in de App. Stel vast of de auto echt op slot is.  Neem bij problemen  contact op met de helpdesk.

Laat de auto nooit geopend achter.   

Je moet nu nog de reservering beëindigen.
Dit kan alleen als je IGSM/WiFi bereik hebt. Na het succesvol beëindigen verdwijnt de reservering uit je scherm. Gebeurt dit niet, neem dan contact op met de helpdesk in de App.


Handleiding Renault ZOE  model 2020
(alle Zoë ’s die niet in Loppersum, Stedum en Middelstum staan)

 In de App staan jouw reserveringen
Je kunt een kwartier voor aanvang van jouw starttijd al de reservering starten. Dat kan alleen op een plek waar je GSM /WiFi verbinding hebt.  Klik hiervoor op de knop “reservering starten”. Je ziet nu in het landkaartje  de melding “digitale sleutel aanwezig”. De App vraagt of er (nieuwe) schade is aan de auto, zoals deuken en krassen. Dit moet je dan met behulp van de app melden. In de App kun je zien welke schades al eerder gemeld zijn. We tonen deze schades in de App totdat ze hersteld zijn.   Voor het openen van de auto met het slotje openen moet de Bluetooth op jou telefoon actief zijn en werkt alleen  binnen een straal van 5 meter van de auto.

Als de auto open is:
Druk dan op het knopje open “stekker laadklep” (meest rechtse knopje  linksonder onder  achter het stuur). Trek de laadstekker uit de auto , druk de beschermkap over het laadcontact en sluit de klep. Het lampje op de laadpaal zal na een poosje van blauw veranderen in een  groene V  (lukt dat niet hou dan het laadpasje voor de laadpaal). Nu kun je ook de stekker uit de laadpaal trekken en opbergen in de kofferbak.

Dan gaan we rijden,
Zet je rechter voet op het rempedaal .  Druk op de start/stop knop rechts achter het stuur, zo activeer je het systeem. Los de parkeerrem door het rood oplichtend knopje tussen de stoelen naar beneden te drukken.  Zet de versnellingshandel nu in de gewenste rijstand (R= achteruit, D en B = vooruit  en N = neutraal  of de vrijloop)  Als je nu je voet van het rempedaal haalt, zal de auto langzaam in de gekozen richting gaan rijden.  Door het rechter pedaal te bedienen verhoog je de snelheid.  Dit is voldoende om te kunnen rijden.  Links in het Display achter het stuur zie je wat je actieradius nog is.  Op de linker handel achter het stuur zitten de belangrijkste verlichtingfuncties. Zet deze bij voorkeur op “auto”, dan schakelt de verlichting zichzelf in of uit. (de dagrijverlichting doet het altijd). De rechter handel  is voor de ruitenwissers.  Natuurlijk heeft ook deze auto vele (digitale) functies. Die zijn te uitgebreid om hier allemaal uit te legeggen.  Gewoon  proberen dus.                                                                                                                                                      

Auto voor een tussenstop of aan een laadpaal zetten.
Met de voet op het rempedaal, de parkeerrem knop tussen de beide stoelen omhoogtrekken.       Druk op de knop “start/stop”.  Het systeem zal nu voor een groot deel worden uitgeschakeld. Pas als je de bestuurdersdeur opent  zal ook de radio enz. uit gaan.  De auto op de laadpaal aansluiten doe je als volgt:
Druk op het knopje ” open laadklep”. (meest rechtse knopje, links  onder,  achter het stuur).    Neem het laadpasje mee en pak  de laadkabel  uit de kofferbak . Ga met de kabel naar de klep voor op de auto achter het Renault embleem. Open de klep met het Renault embleem en open de beschermkap die over  het laadcontact zit. Steek de grootste stekker van de laadkabel in het laadcontact. Houd het laadpasje (of Button) tegen de laadpaal. De V springt op groen . Sluit de kabel aan op de laadpaal (deze goed aanduwen.) Je ziet nu dat de groene V  naar blauw  verspringen, wat betekent dat de auto wordt geladen.  (blauw batterijtje betekend snelladen, als de batterij van de auto nog bijna vol is blauwe zandloper oplichten dat betekend, druppellading)

Leg het laadpasje weer in de auto
Sluit de deuren en kofferbak, en check nog even of je alles bij je hebt. Sluit de auto af met het slotje sluiten in de app en beëindig je reservering .   

Een initiatief van

Dorpsbelangen Eenum | Dorpsbelangen Garrelsweer | Dorpsbelangen Garsthuizen/Startenhuizen | Dorpsbelangen Huizinge | Energiecoöperatie LOPEC | Zorgcoöperatie Loppersum | Dorpsbelangen Loppersum | Gemeente Eemsdelta | Dorpsbelangen Middelstum | Energiecoöperatie Middelstroom | Dorpscoöperatie Middelsoam | Dorpsbelangen Oosterwijtwerd | Dorpsbelangen Stedum | Energiecoöperatie StEC | Dorpsbelangen `t Zandt | Dorpsbelangen Toornwerd | Dorpsbelangen Westerwijtwerd | Dorpsbelangen Westeremden | Dorpsbelangen Wirdum | Dorpsbelangen Zeerijp | Energiecoöperatie Zonnedorpen

logo Nationaal Programma Groningen
logo Eemsdelta