Auto’s delen

Gemakkelijk delen in 3 stappen 

h

Deelnemen

Als je interesse hebt om mee te doen kan je je hier inschrijven en een  abonnement selecteren. Nadat je je hebt aangemeld komt er een vrijwilliger langs om even kennis te maken, vragen te beantwoorden en, als je dat wilt, een korte proefrit te maken. Pas daarna wordt het account toegewezen. Dit kan enkele dagen duren dus houdt daar rekening mee als je de DeelSlee direct wil gaan gebruiken.

Reserveren

Download de OnzeAuto deelapp in de Google Play of App-store. Let op, zorg eerst dat je jezelf hebt gecontracteerd, na het ontvangen van een bevestiging per mail kan je inloggen in de app. Vervolgens kan je eenvoudig en ruim van te voren een reservering maken. Ook het reserveren, openen en afsluiten van de auto doe je met de app op je smartphone.

 

Rijden en verrekenen 

In de auto vind je een laadpas waarmee je kosteloos overal kunt laden. Let er wel op dat je zo veel mogelijk op de thuislocatie laadt.

Het gebruik van de auto’s wordt automatisch verrekend via een maandelijks incasso. Hierdoor heb je geen omkijken naar betalingen.

 

Veelgestelde vragen

Auto’s delen

Kan ik meedoen?

Iedereen die over een geldig rijbewijs beschikt mag meedoen, van jong tot oud, tenzij je bent uitgesloten door een verzekeraar.

Hoe weet ik waar ik kan laden onderweg?

Hier zijn handige apps voor ontwikkeld, bijvoorbeeld op de app van Newmotion kan je precies zien waar een laadpunt zich bevindt en of deze beschikbaar is.

Wat gebeurt er als ik te laat terug ben en de auto is al gereserveerd door een volgende gebruiker?

Het systeem plant een half uur tussen 2 reserveringen in. Als de vertraging groter is dan is het mogelijk om via een whatsapp groep de volgende gebruiker een bericht te sturen. Indien nodig kan de helpdesk de volgende gebruiker omboeken naar een andere auto die vrij is.

Hoe goed is de beschikbaarheid van auto’s?

Er zijn inmiddels al 9 DeelSleeën dus je zal altijd een auto vinden die beschikbaar is.

We plaatsen auto’s bij als het gebruik toeneemt.

Kun je met de elektrische deelauto naar het buitenland?

Je mag met de elektrische deelauto naar het buitenland. De auto is verzekerd en de laadkaart werkt op de meeste laadstations. Het is belangrijk om je reis goed voor te bereiden omdat er in het buitenland minder laadpalen zijn dan in Nederland. Gebruik b.v. de laadkaart-app om je reis te plannen. Let op: als de oplaadkaart van VandeBron of Ecotab niet werkt op een oplaadpunt, kan je PayPal gebruiken en de kosten bij OnzeAuto in de app opnemen.

We betalen alleen terug als de prijzen vergelijkbaar zijn met de laadprijzen per kWh in Nederland. Zorg ervoor dat je de laadpalen ‘betalen per minuut’ niet gebruikt. Ken het bereik van je auto, het bereik in de winter is veel anders dan de zomervariabelen zoals snelheid en verwarming hebben een grote invloed op het werkelijke bereik. Controleer de gegevens van je auto op ev-database.nl. We raden ten zeerste aan om zo snel mogelijk een laadstation te vinden wanneer het vermogenspercentage onder de 20% daalt.

Is er een leeftijdsbeperking voor deelname?

Iedereen die over een geldig rijbewijs beschikt en 18 jaar of ouder is mag meedoen, tenzij je bent uitgesloten door een verzekeraar.

Kosten delen

Wat is het eigen risico bij schade?

Als deelnemer heb je een eigen risico van €200 per gebeurtenis. Tevens is er een malus-systeem. Na één schade gaat je eigen risico naar €300 en na twee schades naar €500. Als je drie jaar schadevrij rijdt is je eigen risico weer €200.

Hoe werkt het met betalen?

Iedere gebruiker geeft een machtiging af voor automatische incasso van abonnementsgeld en gebruikte uren. We willen graag samen de kosten laag houden en zoveel mogelijk administratie automatiseren. Je ontvangt uiteraard altijd een overzichtelijk factuur voordat de incasso plaats vindt.

Welk abonnement kan ik het beste afsluiten?

Losvast voor sporadisch gebruik, basis voor gemiddeld gebruik en vast voor veel gebruik. 

Wie betaalt de kosten van elektriciteit?

De kosten zijn all-in, dus inclusief de kosten van het laden. In alle elektrische deelauto’s zit een pasje waarmee je bij ieder laadstation terecht kunt. De kosten van het laden worden in rekening gebracht bij Deelslee, dus niet bij de berijder.

Welke tijd wordt er in rekening gebracht?

In principe wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Die tijd wordt langer als je de rit eerder begint en/of later afsluit.

Een initiatief van

Dorpsbelangen Eenum | Dorpsbelangen Garrelsweer | Dorpsbelangen Garsthuizen/Startenhuizen | Dorpsbelangen Huizinge | Energiecoöperatie LOPEC | Zorgcoöperatie Loppersum | Dorpsbelangen Loppersum | Gemeente Eemsdelta | Dorpsbelangen Middelstum | Energiecoöperatie Middelstroom | Dorpscoöperatie Middelsoam | Dorpsbelangen Oosterwijtwerd | Dorpsbelangen Stedum | Energiecoöperatie StEC | Dorpsbelangen `t Zandt | Dorpsbelangen Toornwerd | Dorpsbelangen Westerwijtwerd | Dorpsbelangen Westeremden | Dorpsbelangen Wirdum | Dorpsbelangen Zeerijp | Energiecoöperatie Zonnedorpen

logo Nationaal Programma Groningen
logo Eemsdelta